Externe

O „faptă bună” pentru care oamenii au strâns 400.000 de dolari s-a dovedit a fi o minciună

Pinterest LinkedIn Tumblr

Răsturnare de situație în cazul veteranului care i-a dat unei tinere ultimii săi 20 de dolari ca să-și bage benzină. Scandalul izbucnit după ce fata a strâns din donații aproape 400.000 de dolari și nu a vrut să-i dea banii a dus la o anchetă a Poliției.

Concluzia preliminară este că povestea care a emoționat mii de oameni a fost un fake orchestrat de cerșetor și cei doi „binefăcători” ai săi, care apoi s-au certat pe banii donați. Procurorii americani au formulat acuzații de furt, înșelăciune și conspirație în vederea obținerii de bani, transmite Libertatea.ro.

Kate McClure și iubitul ei Mark D’Amico au strâns mai bine de 400.000 de dolari pentru fostul pușcaș marin Johnny Bobbitt. Potrivit relatărilor publicate în urmă cu câteva luni, Bobbit a ajutat-o pe tânără atunci când aceasta a rămas fără benzină la mașină, în mijlocul nopții. A scos din buzunar ultimii săi 20 de dolari și a venit cu un bidon pe care i l-a pus în rezervor.

În luna august, fostul pușcaș marin i-a dat în judecată pe Kate și iubitul ei, spunând că nu și-a primit banii donați de oameni într-o campanie online, care avea scopul de a-l finanța pentru cumpărarea unei case.

Toți cei trei protagoniști ai poveștii sunt acum învinuiți de aceleași fapte. Avocatul cuplului a refuzat să comenteze acuzațiile, arată bbc.co.uk.

„Povestea care a dus la campania de strângere de fonduri era prea frumoasă să fie adevărată. Din nefericire, a fost o minciună”, a declarat procurorul Scott Coffina, din districtul Burlington, într-o conferință de presă.

Fostul pușcaș marin a fost arestat, iar cuplul a fost eliberat din arest, urmând să apară în fața judecătorului pe 24 noiembrie. Toți riscă pedepse de la cinci la zece ani de închisoare.

loading...

Comments are closed.