O femeie din Australia, accidentată grav de o balenă cu cocoaşă

O femeie a fost accidentată grav după ce a fost lovită de înotătoarea codală a unei balene cu cocoaşă în timp ce participa la o expediţie pentru observarea balenelor în largul coastelor din vestul Australiei, a anunţat luni presa locală, citată de DPA.

Incidentul s-a petrecut atunci când tânăra de 29 de ani a înotat în proximitatea balenei. Victima, care a suferit mai multe fracturi la nivelul coastelor şi a avut hemoragie internă, a fost transportată pe calea aerului la un spital din apropiere de Perth.

Starea ei de sănătate este gravă, dar stabilă, precizează postul de televiziune australian ABC, care a citat un purtător de cuvânt al spitalului. Incidentul s-a produs la Ningaloo Reef, un recif aflat la o distanţă de circa 1.200 de kilometri nord faţă de oraşul Perth.

Balenele cu cocoaşă pot să atingă lungimi de până la 15 metri. Ele au reputaţia unor animale paşnice, însă înotătorii din Australia sunt instruiţi să respecte o distanţă de cel puţin 100 de metri faţă de aceste mamifere marine, dacă este posibil.

Autorităţile australiene au emis un avertisment în urmă cu trei ani în care au precizat că înotul alături de balene cu cocoaşă în zona recifului Ningaloo este foarte periculos. Expertul în conservarea balenelor Dani Rob a spus că era doar o chestiune de timp până când o persoană va fi rănită grav de o astfel de balenă.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și: Întreaga lume a biologilor a fost șocată după ce a găsit ACEST LUCRU în stomacul unei balene moarte

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share