Alte știri

O femeie din SUA este prima persoană care și-a oferit corpul pentru a deveni „cadavru digital”

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie din Denver (SUA) este prima persoană care și-a oferit corpul pentru a deveni „cadavru digital”. Sue Potter a murit în 2015. În loc să fie îngropat sau incinerat, corpul ei a fost înghețat și tăiat în 27.000 de felii de grosimea unui fir de păr care au fost conservate și digitalizate pentru studenții de la universitățile de medicină. Întreg procesul a durat mai bine de 3 ani, transmite NATIONAL GEOGRAPHIC.

Sue Potter a mai trăit 15 ani după ce și-a donat corpul. În tot acest timp, a păstrat un jurnal în care a notat totul despre viața ei, descriindu-și sentimentele, durerile, stilul alimentar, tratamentele luate, pentru ca studenții ce o vor studia să știe povestea femeii din spatele „feliilor”.
 
Mai mult, femeia a vrut să vadă și instrumentul care va fi folosit să o secționeze, frigiderul în care urma să fie ținută și alcoolul polivinilic cu care va fi dată în timpul procesului. Singura dorință a ei a fost ca atunci când fierăstrăul va fi pus în funcțiune, în sala de disecție să se audă muzică clasică, iar trupul ei să fie înconjurat de trandafiri.
 
Astăzi, procesul este finalizat. National Geographic va dedica primul număr din 2019 poveștii ultimilor 15 ani din viața lui Sue Potter, „The Future of Medicine”, prezentând munca și emoțiile din spatele acestui progres incredibil al lumii medicale.
O femeie din SUA, prima persoană care și-a oferit corpul pentru a deveni cadavru digital, I-a lăsat să îi taie cadavrul în 27.000 de felii de grosimea unui fir de păr, Primul om care a devenit cadavru nemuritor, medicina stiinta 2019 
loading...

Comments are closed.