Alte știri

O femeie în vârstă de 85 de ani a fost transportată la spital, după ce a primit arsuri de la un reșou electric

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie în vârstă de 85 de ani din localitatea Gribova, raionul Drochia a fost transportată la spital după ce a suportat arsuri pe suprafața corpului.

Cazul a avut loc pe data de 7 noiembrie în gospodăria acesteia. Potrivit primelor informații femeia a conectat un reșou electric pentru a se încălzi și la poziționat în nemijlocită apropiere de ea. Hainele de pe bătrână s-au înfierbântat și i-au provocat arsuri de gradul II –III pe 15% de pe suprafața corpului.

Aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale astfel fiind preluată de un echipaj al serviciului de ambulanță și transportată la spitalul raional din Drochia. Incendiu în locuință nu s-a produs.

Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează oamenii să utilizeze cu atenție aparatele electrice de încălzit locuințele. Specialiștii recomandă ca reșourile electrice să fie îndepărtate de lucrurile și obiectele din casă, iar poziționarea surselor de încălzire să nu fie în apropierea paturilor.

Aflarea persoanelor în etate, dar și a copiilor în apropierea sobelor și reșourilor electrice poate fi periculoasă. Căldura cedată de sursele de încălzire poate supraîncălzi obiectele din jur, dar și hainele oamenilor aflați la distanță mică de acestea. În caz de situații de risc, persoanele pot solicita ajutor sunând Serviciul 112.

Citește și: Tragedie la Briceni. O femeie și-a găsit fiul de doar 12 ani spânzurat într-un șopron

loading...

Comments are closed.