Alte știri

O fetiță de 3 luni este în stare gravă la terapie intensivă după ce o farmacistă i-a prescris din greșeală un medicament

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bebeluș de doar 3 luni a fost internat în stare gravă la terapie intensivă după ce părinții i-au administrat timp de 3 zile un diuretic puternic, eliberat din greșeală de o farmacistă în locul unui medicament prescris de medic. Mama copilului ne-a declarat că nu are cunoștințe în medicină și că a avut încredere în medic și farmacist.

Femeia a precizat că a mers cu bebelușul la medicul de familie, care i-a prescris preparatul „Furazolidon” pentru disbacterioză. Soțul femeii a mers la o farmacie din rețeaua „Felicia” pentru a procura medicamentele. Acolo, în loc de  „Furazolidon” i-au fost eliberate pastile de „Furosemidă”, un diuretic puternic, care este prescris maturilor în cazurile de insuficienţă cardiacă, ciroză hepatică sau afecţiuni renale. Mai mult, preparatul contribuie la micșorarea tensiunii arteriale, transmite crimemoldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

fura2.jpg

Femeia ne-a mai comunicat că după ce a văzut că starea fetiței se înrăutățește, a mers la o clinică privată, iar medicii i-au comunicat că bebelușului i-a fost administrată o doză de „Furosemidă” periculoasă și pentru maturi, și dacă mai continua „tratamentul” încă o zi, consecințele ar fi fost tragice.

Crimemoldova scrie că părinții bebelușului au mers la farmacie să ceară socoteală, dar au fost refuzați. Aceștia s-au plâns și la Asociația farmaciștilor, de unde li s-a răspuns că ei apără doar interesele breslei.

Mama fetiței a mers pentru a doua oară la farmacie, însoțită de reporterul CrimeMoldova, pentru a afla numele farmacistei. Managera farmaciei a refuzat să comunice numele angajatei și s-a arătat deranjată că este filmată, atacând cameramanul.

Mama a solicitat intervenția poliției, care a demarat investigațiile în legătură cu acest caz.

Solicitați de CrimeMoldova, mai mulți medici au declarat că rețetele, în special pentru copii, sunt prescrise pe formulare  speciale, fiind indicate obligatoriu familia și vârsta pacientului, cu aplicarea ștampilelor medicului și instituției în care lucrează.

loading...

Comments are closed.