Alte știri

O fetiță de 4 ani din Iași a murit după ce sora ei i-a dat foc din greșeală. ”Părinții erau iresponsabili”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fetița de 4 ani, care a ajuns marți seară la Spitalul de Pediatrie din Iași cu arsuri pe tot corpul a murit miercuri dimineața.

Copila s-a stins în secția de Terapie Intensivă, la scurt timp după ce medicii au reușit să îi curețe rănile profunde de pe corpul plăpând.

Între timp, ceilalți 5 frați, care trăiau în condiții mizere, plini de păduchi și înfometați, au fost luați de asistenții sociali. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Tatăl: “Fetițele erau…una era pe pat, în partea și una care a luat foc era în față, în fața sobei, acolo. De frică, a luat focul și l-a aruncat pe aialaltă, a avut niște haine supraelastice și s-a extins pe corp”.

Două surori, de 4 și 10 ani, erau în casă, la gura sobei. Cea mare a încercat să aprindă focul, dar bidonul cu benzină i-a luat foc în mână.

Copila s-a speriat și a aruncat bidonul pe sora mai mică, de 4 ani, care stătea pe pat. Hainele i s-au aprins ca o torță. Părinții erau în curte și au auzit țipetele disperate ale fetițelor.

Eugenia Perijoc, mama: “Eu eram afară la vacă, am și porci, am dat apă și mâncare și ele două erau în casă, cele mai mari erau afară, cu mine. A venit fata de 6 ani și mi-a zis ”mamă, hai repede, că au luat hainele de pe fată foc”. Am luat hainele și i le-am dat jos toate și după aceea a sunat o vecină de aici la Salvare, că eu nu am telefon. Ea a vorbit cu doamna asistentă până în Lețcani, pe Salvare, zicea că îi e somn”.

Constantin Grosu, tata: “Eu am auzit că arde, arde, țipa, am venit imediat, am luat o găleată de apă și am dat pe dânsa. Da, vorbea, dar spunea că îi e frig, să o învelesc, i se luase pielea de pe corp. Ele s-au jucat la foc acolo, una de pe alta au dat”.

Miruna, copila de 4 ani, a fost luată de medicii de pe SMURD și dusă la Spitalul de Pediatrie “Sf Maria” din Iași în stare critică.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: “Copilul a fost găsit după un accident, o arsură cu flacără, care a produs arsuri pe 60% din suprafața corpului, pe față, gât, brațele și toracele. A fost nevoie de anestezie generală, de intubație și ventilație de la locul preluării”.

Pe timpul nopții, copila a fost în comă indusă, operată și ținută în viață de aparate, la Secția de Terapie Intensivă.

Încă de marți seară, medicii au cerut transferul către un spital de profil din București.

Frații copilei moarte trăiesc în condiții de neimaginat

Miercuri dimineața însă, din cauza rănilor profunde de pe corp, fetița a murit.

Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie ”Sf. Maria” IașiCopilul a fost transferat în sala de operație, s-a intervenit de urgență. Din păcate, evoluția a fost nefavorabilă, copilul a decedat.
Reporter: Ați cerut transferul aerian spre un spital din București, mai exact Spitalul Alexandrescu?
Lavinia IonescuCopilul a avut avizul de la Spitalul Alexandrescu de aseară. Dar, din cauza stării foarte grave acest transfer nu s-a putut efectua”.

Ceilalți 5 frați, crescuți în condiții mizere și greu de imaginat, au fost luați de asistenții maternali. Toți minorii au păduchi, sunt subnutriți și neîngrijiți, spun cei de la Protecția Copilului Iași.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC: ”Au luat cei 5 copii, 4 fete și un băiat, cu vârste curprinse între 7 luni și 10 ani. În momentul de față, a fost chemat un asistent social dintr-o comună din apropiere și copiii urmează să plece cu acest asistent maternal, pentru a fi îngrijiți și trimiși la școală. Menționez faptul că părinții erau iresponsabili și nu aveau aptitudini de creștere a acestor copii”.

Cei doi, care au împreună 6 copii minori, alături de care trăiesc într-o cocioabă de la marginea satului, primesc ajutoare sociale și nu au loc de muncă.

Poliția a deschis o anchetă. Cel mai probabil, părinții copiilor vor fi decăzuți din drepturile părintești.

loading...

Comments are closed.