Externe

O fetiță de 7 ani, imigrantă, a murit în detenție în SUA: ”Nu mâncase de mai multe zile”

Pinterest LinkedIn Tumblr

O imigrantă din Guatemala în vârstă de 7 ani a murit la câteva ore după ce a fost plasată în detenţie de poliţie la frontiera americană din statul New Mexico.

Fetiţa, care a trecut ilegal frontiera alături de tatăl său şi de alte circa 12 persoane, a murit de “deshidratare şi din cauza stării de şoc”, scrie cotidianul, citând serviciul american al vămilor şi protecţiei frontierelor, relatează Agerpres, citând Washington Post.

Fetiţa “nu băuse apă şi nu mâncase timp de mai multe zile”. Cuprinsă de convulsii la opt ore după ce a fost plasată în detenţie, ea a fost transportată cu elicopterul la spital, unde s-a stins din viaţă, relatează Washington Post.

Donald Trump a făcut din linia dură împotriva imigraţiei ilegale unul din reperele preşedinţiei sale.

Miliardarul republican a promis că va ridica un zid la frontiera cu Mexicul, unde a desfăşurat recent mii de soldaţi americani pentru a anticipa sosirea “caravanelor” de migranţi care provin din America centrală.

Peste 2.300 de minori au fost separaţi de familiile lor între 5 mai şi 9 iunie în numele “toleranţei zero” pentru imigraţia ilegală decretate de administraţia Trump.

Indignarea a fost atât de mare în SUA şi în lume că preşedintele a fost nevoit să revizuiască măsura, interzicând prin decret separarea sistematică a familiilor, notează AFP.

loading...

Comments are closed.