Alte știri

O fetiță de 7 ani s-a rugat de medici să nu o facă bine ca să nu se întoarcă acasă, la părinții ei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tragedie cumplită într-un spital din Mexic, unde Yaz, o fetiță de 7 ani, a murit după 4 luni la terapie intensivă, scrie ediția online a revistei Proceso. Copila nu mai voia să se întoarcă acasă, unde era victima unor abuzuri îngrozitoare, transmite Telegraph.md, cu referire la Unica.md

Yatziri, Yaz a fost internată la spitalul La Margarita pe 21 august, fiind victimă a abuzurilor și violenței domestice, și a murit luni după-amiază, după cum a confirmat Procuratura Generală din Puebla.

Cazul fetiței a provocat indignare în rândul comunității, nu numai din cauza gradului de violență la care a fost supusă acasă, fiind internată cu un plămân perforat și arsuri de țigări în diferite părți ale corpului, ci și pentru că a fost a treia oară când a fost tratată după acte de violență, fără ca autoritățile din Puebla să acționeze împotriva celor responsabili.

,,Mai bine vreau să mor, nu mă vindecați… Nu vreau să mă întorc la părinții mei, ca să mă lovească în continuare”, a spus Yatziri, când a fost internată.

Rafael N. și Alejandra Viridiana N, tatăl și mama copilei, au fost reținuți din 26 august, în timp ce Mónica, mama vitregă, a fost închisă pe 5 octombrie. Cei trei au fost acuzați că au maltratat-o ​​pe fată, care a suferit și abuzuri sexuale, din partea unui unchi care este încă în libertate.

Pe rețelele sale de socializare, activista Frida Guerrera a deplâns moartea fetiței și a reproșat ineficiența autorităților din Puebla, care nu au acționat la timp pentru a opri abuzurile repetate asupra lui Yaz și nici nu au împiedicat moartea surorii ei de 3 ani, Mitzi. Aceasta s-a stins pe 28 iunie, fără ca autoritățile să investigheze decesul ei.

Frida Guerrera a cerut ca, pe lângă condamnarea celor vinovați de maltratarea lui Yaz, ar trebui să fie trase la răspundere autoritățile Parchetului din Puebla, care nu și-au făcut treaba în cele două ocazii anterioare în care fata a fost internată în spitale cu semne de maltratare și abuz. Până acum, Parchetul nu a raportat deschiderea unui proces intern pentru a stabili dacă a existat neglijență din partea oficialilor în acest caz.

Citește și:  O lebădă în doliu a blocat circulația a zeci de trenuri în Germania. Ce s-a întâmplat cu perechea sa

loading...

Comments are closed.