O fundație din Germania va oferi suport pentru reforma justiției

Ministerul Justiției

Secretarii de stat ai Ministerului Justiției, Nadejda Burciu și Eduard Serbenco, au avut o întrevedere cu reprezentanții Fundaţiei Germane pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ) și ai Ambasadei Republicii Federale Germane la Chișinău. Ședința a avut drept scop stabilirea priorităților de cooperare în scopul alinierii legislației naționale la acquis-ul comunitar.

În debutul ședinței, secretarul de stat Eduard Serbenco a salutat și a adus mulțumiri membrilor delegației pentru deschiderea de a oferi asistență în procesul de reformare a sistemului de justiție și de aliniere a acestuia la standardele europene.

În luarea sa de cuvânt, secretara de stat Nadejda Burciu a menționat cele mai importante priorități ale Ministerului Justiției, cum ar fi contracararea corupției la toate nivelurile, modernizarea sistemului corecțional, adaptarea legislației execuțional-penale la principiile și regulile europene, precum și eficientizarea proceselor instituționale care ar contribui la aplicarea corectă a legii.

La rândul lor, membrii delegației și-au exprimat disponibilitatea în vederea acordării asistenței sub formă de expertiză asupra cadrului legal și consolidării capacităților instituționale. Un prim-pas în acest sens va fi organizarea unei vizite de lucru în Republica Federală Germană a unei delegații din cadrul Ministerului Justiției.

Total
0
Shares
Total
0
Share