Alte știri

O gravură în valoare de 20.000 de Dolari, a fost furată dintr-o galerie din San Francisco în 32 de secunde

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din galeria de artă din San Francisco, timp de jumătate de minut, a fost furată lucrarea „Burning Giraffe” a lui Salvador Dali. Acest lucru a fost raportat de ABC7, care a publicat fragmente de înregistrări de la camerele de supraveghere care l-au filmat pe hoț.

Bărbatul în tricou albastru și șapcă a avut nevoie de 32 de secunde pentru a intra în galeria Dennis Rae Fine Art din San Francisco, să ridice de pe șevalet o gravură de 50 pe 60 de centimetri și să plece fără piedici.

În acel moment, galeria a găzduit o expoziție de lucrări ale suprarealiștilor spanioli, iar „Burning Giraffe” a fost afișată într-o vitrină pentru a atrage atenția. Dali a creat această imagine în 1966-1967 sub influența operei lui Pablo Picasso.
Potrivit directorului galeriei, Angela Kellett, criminalul ar fi avut și un complice care i-a distras atenția angajatului expoziției, în timp ce hoțul a luat opera de artă în valoare de 20 de mii de dolari. Pictura trebuia să fie atașată de șevalet cu o carabină și un cablu, dar au dispărut și ele. Poliția din San Francisco a rugat să o contacteze toți cei care au identificat persoana din videoclip.

 

 

 

loading...

Comments are closed.