O grupare de trafic de migranți a fost destructurată de oamenii legii, iar un complice a fost suplimentar reținut

 

O grupare specializată în organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni în Republica Moldova a fost destructurată în urma unei operațiuni comune a Direcției regionale Vest, Direcției regionale Sud a Poliției de Frontieră și Direcției acțiuni speciale, sub coordonarea Procuraturii Hîncești.

Anterior, în data de 5 martie 2024, trei suspecți cu vârste cuprinse între 33 și 44 de ani fuseseră deja reținuți sub acuzații similare. În urma investigațiilor suplimentare, a fost identificat și reținut un complice, un cetățean moldovean în vârstă de 47 de ani.

Potrivit informațiilor, membrii grupării își repartizau rolurile și acționau cu intenția de a obține beneficii financiare. Aceștia recrutau cetățeni ucraineni prin intermediul rețelelor de socializare și le promiteau intrarea ilegală în Republica Moldova în schimbul unor sume de bani.

În cadrul operațiunii de reținere, au fost confiscate două autovehicule utilizate pentru transportarea migranților ilegal, sume semnificative de bani, telefoane mobile implicate în activitatea infracțională și alte probe.

Procuratura Hîncești urmează să analizeze probele obținute și să decidă dacă va solicita arestarea preventivă a suspecților. Este important de reținut că, în conformitate cu legislația în vigoare, aceștia beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei sentințe definitive de către instanță.

Total
0
Shares
Total
0
Share