Social

O grupare infracțională, specializată în comercializarea drogurilor de diferite tipuri, a fost destructurată

Pinterest LinkedIn Tumblr

O grupare infracțională, specializată în comercializarea drogurilor de diferite tipuri, a fost destructurată. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, au documentat timp de șase luni activitatea ilegală a acesteia. În rezultat au fost reținuți doi membri ai grupării infracționale și ridicate droguri în valoare de peste 2,5 milioane lei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe fapt a fost inițiată o cauză penală, conform prevederilor art. 217/1 alin. 4 -„Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Din informațiile primare, la data de 27 septembrie 2021, aflându-se în misiuni de serviciu pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au observat două persoane în apropierea unei foste fabrici din orașul Lipcani. În acțiunile lor s-a urmărit cum a fost aruncat un obiect suspect într-un rezervor cu apă. Ulterior, persoanele au reușit să fugă în direcții necunoscute.

La fața locului, patrula Poliției de Frontieră a depistat în rezervor un rucsac de culoare verde, în care se conținea substanțe narcotice – marijuana, LSD, PVP, MDMA și cocaină. Pe piața neagră valoarea drogurile ar fi de peste 2 milioane de lei.

În continuare, polițiștii de frontieră în coordonare cu procurorii au efectuat operațiuni și investigații speciale, în urma cărora au identificat și reținut doi membri ai grupului infracțional. Persoanele au fost identificate ca cetățeni moldoveni cu vârste de 20 și respectiv 25 de ani, care au primit mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

Totodată, la domiciliile şi în automobilele figuranților au fost efectuate percheziții, de unde s-au ridicat mijloace bănești, substanțe narcotice asemănătoare cu drogurile de tip PVP, MDMA, marijuana, precum şi cocaină în cantități deosebit de mari – estimate la 500 000 lei.

De menționat că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției.

!!! Poliția de Frontieră vine cu acțiuni prompte și de integritate, pentru combaterea traficului de droguri, inclusiv a descuraja și contracara acest fenomen ce pune în pericol integritatea, sănătatea și viața oamenilor.

loading...

Comments are closed.