O icoană din Grecia a aprins vechiul conflict legat de biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dereneu

O icoană din Grecia a aprins vechiul conflict legat de biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Dereneu, raionul Călărași. O parte din săteni crede că icoana adusă de pe muntele Atos este făcătoare de minuni și merge să o vadă la biserica subordonată Mitropoliei Basarabiei, iar altă jumătate de sat afirmă că icoana este falsă, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

Duminică, mai mulți creștini din Dereneu au venit să se închine la icoana din Grecia, pe care a adus-o din București preotul Florin Marin, adept al Mitropoliei Basarabiei. Credincioșii spun că au auzit despre Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni la radio, într-un spot publicitar.

Pentru a vedea icoana, care se consideră a fi făcătoare de minuni, unii oameni au venit de la zeci de kilometri distanță. Ei spun că au fost invitați de către preotul Florin Marin.

De cealaltă parte, enoriașii bisericii din subordinea Mitropoliei Moldovei îl acuză pe preotul Marin Florin că ar fi adus o icoană falsă.

Florin Marin nu ascunde faptul că icoana din Grecia este o copie, dar afirmă că relicva nu este falsă.

“Cred că nu este întâmplător venirea aici, pe această colină a icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni, o copie a unei icoane, o copie din Sfântul munte din Vatoped. – Uni credincioși din cealaltă biserică spun că e una falsă. – Săracii de ei. Cum poți să spui despre o icoană că este falsă? Mi-e milă de ei”, a spus preotul.

Pe durata slujbei de duminică, mulți oameni au cam uitat să respecte măsurile de protecție pe timp de pandemie, chiar dacă preotul spune că le amintește mereu să facă acest lucru.

În satul Dereneu activează două biserici, în aceeași ogradă. Una a Mitropoliei Basarabiei, iar alta – a Mitropoliei Moldovei. Conflictul de la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dereneu a izbucnit în urmă cu mai bine de doi ani, când preotul Florin Marin a trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei. De atunci, sătenii s-au împărțit în două tabere.

FOTO // ANENII NOI: Un cuplu a ajuns la spital după ce automobilul în care se deplasau a fost spulberat de tren

Total
0
Shares
Total
0
Share