O lovitură de vargă a lăsat o familie de moldoveni, stabilită în Franţa, fără cei doi copii ai lor

copii fara adapost, copii fara parinti, centre de plasament copii, indemnizatii pentru orfani
 

O familie de moldoveni, stabilită acum patru luni în Franţa, riscă să rămână fără cei doi copii ai lor, după ce tatăl şi-a lovit fetiţa cu o vargă. Directoarea grădiniţei frecventată de copilă a observat vânătăile pe corp şi a sesizat autorităţile franceze, scrie Publika.md

Oamenii legii au luat, forţat, fetiţa şi băieţelul mai mic din familie şi i-au dus într-un centru de plasament. Ulterior, cuplul s-a adresat autorităţile din Moldova pentru ajutor.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Exterene de la Chişinău precizează că instituţiile de drept de la Paris desfăşoară o anchetă, iar familia respectivă este cercetată pentru violenţă domestică împotriva copiiilor.

Ambasada Republicii Moldova în Franţa urmează să întreprindă, în limita legii, acțiunile necesare ce se impun, doar după ce vor fi stabilite toate circumstanţele cazului.

În acelaşi comunicat, se precizează că legislația franceză privind protecția copilului este una strictă şi prevede separarea minorului de familie, fără consimțământul părinților, în cazul în care se constată abateri grave.

Şi preşedintele Igor Dodon a anunţat că se va implica în acest caz, după ce a fost sesizat de familie. Şeful statului se pare că a fost atât de afectat de situaţie, încât a uitat că trebuie să protejeze informaţiile cu caracter personal ale cuplului şi a postat scrisoarea lor pe Facebook. În solicitare, sunt datele din buletin ale soţilor, dar şi numărul lor de telefon. Igor Dodon a scris că, în prezent, părinţii au dreptul să-şi viziteze copiii odată la 10 zile. Şeful statului susţine că a semnat o scrisoare oficială în adresa președintelui francez, Emmanuel Macron, cu rugămintea de a contribui la revenirea copiilor în familia moldovenilor. Mai mult, Igor Dodon susţine că peste câteva săptămâni va întreprinde o vizită de lucru la Paris şi va merge personal să se întâlnească cu părinţii respectivi.

Total
0
Shares
Total
0
Share