Social

O mașină introdusă ilegal în țară, depistată la Otaci. Explicația proprietarului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un autoturism, care ar fi introdus ilegal în Republica Moldova și pentru care s-a prezentat acte de însoțire expirate, a fost depistat în orașul Otaci de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD.

Acum o zi, ofițerii de investigații și cei ai Secției Echipe Mobile din cadrul Direcţiei au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în zona de frontieră. Astfel, în orașul Otaci a fost oprit în trafic un Opel Vectra, cu numere de înmatriculare lituaniene. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean moldovean de 28 de ani, locuitor al raionului Ocnița. Din cercetările primare s-a stabilit că toate actele de însoțire nu sunt valabile, iar autoturismul cu mult depășise termenul legal de ședere pe teritoriul Republici Moldova.

Audiat, conducătorul auto a comunicat că şi-a achiziţionat maşina de la un locuitor al orașului Rîșcani, documentele fiind deja perfectate contra sumei de 300 de dolari.

Ca urmare, mijlocul de transport a fost indisponibilizat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Otaci, iar acţiunile pentru elucidarea cazului sunt întreprinse în continuare de către poliţiştii de frontieră. Conducătorul auto riscă o pedeapsă contravențională prin cumul, conform art.287 (alin.9) CC al R.Moldova.

loading...

Comments are closed.