Alte știri

O mireasă din India a aflat în ziua nunții că e infectată cu Covid. Decizia cuplului i-a uimit pe invitați

Pinterest LinkedIn Tumblr

O mireasă din India a aflat în timp ce se îndrepta spre locul ceremoniei că este infectată cu coronavirus și că trebuie să meargă de urgență la un centru de îngrijire pentru pacienți cu Covid. Cuplul a decis că nu-și va amâna nunta, așa că mirii și-au pus costume albe de protecție și și-au jurat iubire veșnică.

Imaginile publicate de BBC în care mirii poartă costume de protecţie în timpul nunții au devenit virale pe reţelele sociale. Cuplul, preotul şi trei rude apropiate, toți îmbrăcaţi cu echipamente anti-Covid, participă la ceremonia tradiţională hindusă, în jurul unui foc sacru.

Trei oficiali din regiune au fost de asemenea prezenţi la nunta din districtul Baran al statului Rajasthan, pentru a se asigura că evenimentul a avut loc în conformitate cu „protocolul COVID-19”, inclusiv cu asigurarea distanţei fizice între participanţi, a declarat pentru DPA directorul autorităţii medicale din regiune, Sampat Raj Nagar, notează dpa, preluată de Agerpres.

Căsătoria a luat o turnură neaşteptată după ce lucrătorii sanitari au intrat în ultimul moment în posesia rezultatelor analizelor pentru COVID-19 şi au oprit din drum mireasa şi membrii familiei ei, înainte de a ajunge la locul la care trebuia să desfăşoare ceremonia şi i-a instruit să se prezinte în schimb la centrul COVID-19.

„Familiile s-au aflat într-o dilema, dar au insistat ca, potrivit obiceiurilor, să continue nunta din moment ce o parte din ritualuri fuseseră deja încheiate. Respectându-le dorinţa, administraţia le-a dat aprobarea căsătoriei la centru, cu toate verificările necesare”, a declarat reprezentantul sanitar local, Sheikh Arif, care a supravegheat ceremonia.

Autoritățile sanitare din India au fost de acord cu nunta și au amenajat un loc pentru ceremonie

Autorităţile sanitare au furnizat echipamente de protecție miresei, mirelui şi rudelor şi, în plus, au amenajat o mică boltă în centrul COVID-19 unde s-a desfăşurat evenimentul.

În înregistrarea video, preotul, purtând și el un costum alb, intonează mantre în sanscrită şi oferă îndrumări cuplului pentru ritualurile de nuntă. La finalul ceremoniei, mirii şi-au agăţat unul altuia ghirlande de flori la gât în aplauzele rudelor şi reprezentanţilor locali.

„Am fost foarte tensionaţi, dar am reuşit să oficiem această căsătorie neobişnuită în vremuri de COVID. Mireasa şi mama ei, care a avut de asemenea rezultat pozitiv, se află în prezent în carantină la centru. Vom continua să efectuăm teste şi numai după ce ea (mireasa) primeşte un rezultat negativ COVID-19 o vom externa pentru a se putea duce la soţul ei”, a spus Sheikh Arif.

Fotografiile şi înregistrările video de la ceremonie au devenit virale pe reţelele sociale din India, unii numindu-o „Marea nuntă pandemică indiană”, în timp ce alţii au felicitat cuplul pentru căsătorie.

Cu peste 9,6 milioane de infectări şi 140.573 de decese, India se află pe locul al doilea la nivel mondial în privinţa numărului de cazuri de COVID-19, după Statele Unite.

loading...

Comments are closed.