Economic

O misiune a FMI va sosi pe 13 septembrie la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se va afla, în perioada 13-20 septembrie, într-o vizită de lucru la Chișinău. „Nu va fi o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI”, precizează Volodymyr Tulin, reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Experții Fondului se vor informa despre situația macroeconomică și vor purta discuții privind politica bugetar-fiscală, politica monetară și alte politici relevante, în contextul programului existent susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă), se mai menționează în comunicatul reprezentantului permanent al FMI în Republica Moldova.

Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program „fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI”.

Ultima evaluare a Programului Republicii Moldova cu FMI a fost efectuată în a doua jumătate a lunii martie a anului 2018, când s-a ajuns la un acord la nivel de personal privind cea de-a treia evaluare. La 29 iunie 2018, Consiliul de directori executivi al Fondului Monetar Internaţional a finalizat a treia evaluare a programului, ca urmare Republica Moldova a primit o nouă tranșă în sumă de circa 33,8 milioane de dolari SUA.

Programul pe trei ani al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanțat printr-un credit în valoare totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), sumă echivalentă cu circa 187 milioane de dolari SUA, din care peste 115 milioane au fost deja alocate.

loading...

Comments are closed.