Alte știri

O moldoveancă a fost adusă cu SMURD-ul din Ucraina după ce a suferit un accident rutier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o intervenție transfrontalieră SMURD pentru a prelua din Ucraina și a duce în țara noastră o femeie cetățean a Republicii Moldova care a suferit pe 17 iulie un accident de circulație pe traseul E 101 în apropiere de regiunea Cernigov.

Echipajul SMURD din Republica Moldova a preluat pacienta în vârstă de 64 de ani din spitalul orașului Nejin. Echipajul de medici și paramedici cu o ambulanță de tip C1 a adus femeia în siguranță, iar la destinație a fost internată pentru ulterioare îngrijiri la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Pe parcursul drumului, pacienta a fost strict monitorizată de specialiști, fără de a suporta complicații suplimentare în urma poli traumatismului primit.

La Chișinău femeia urmează să primească în continuare tratament medical. Conform informațiilor IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a șasea intervenție transfrontalieră SMURD realizată de către instituție pentru cetățenii Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.