Alte știri

O moldoveancă lucrează cu un miliardar celebru! Află povestea ei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldoveanca Mariana Dahan, figură proeminentă în lumea identificării digitale, va conduce un proiect, World Identity Network, care are drept scop dezvoltarea unui sistem de identificare universală a persoanelor, scrie unimedia.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cariera Marianei Dahan, originară din Ungheni, Moldova este una impresionantă. A făcut studii post universitare la Massachusets Institute of Technology- Sloan School of Management și doctorat la Paris II Assas University din Franța.

Mariana Dahan a fost coordonator de programe și specialist senior în tehnologii de informare și comunicare la Banca Mondială. Moldoveanca este și fondatoare la Global Blockchain Business Council, organizație care implementează tehnologii blockchain, un mecanism care permite oricui să stocheze sau să transfere active.

Inițiativa World Identity Network, lansată la un summit Blockchain, pe insula Necker a lui Sir Richard Branson, va fi condusă de Mariana Dahan. Ea a fost forța din spatele Identification for Development (Identificare pentru Dezvoltare), un program global din cadrul Băncii Mondiale, pe care ea l-a inițiat.

Pe pagina sa de Facebook, Mariana Dahan a scris că abia așteaptă să lucreze alături de oamenii care vor contribui spre progresul sistemelor digitale de identificare a persoanelor. În poză, Mariana Dahan este alături de Sir Richard Branson, un magnat, investitor și filantrop englez, fondatorul companiei Virgin Group, a cărui avere netă este estimată de Forbes ca fiind de 5 miliarde de dolari și care a ajuns în lista 100 Cei mai Mari Englezi, creeată de BBC.

loading...

Comments are closed.