Externe

O moldoveancă stabilită în Genova declară: Podul se clătina de câteva zile!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii stabiliți în Genova, Italia, sunt îngroziți de teribilul accident care s-a produs astăzi. Cei care locuiesc în apropierea podului spun că acesta se clătina în ultimele zile și era suprasolicitat, scrie sputnik.md.

„Podul se află într-o zonă industrială, la periferia orașului Genova. Treceam frecvent pe acolo, atunci când mergeam la hypermarket pentru a face cumpărături. Această veste ne-a bulversat pe toți. Unii zic că a fost un fulger, după care s-a auzit un zgomot foarte mare și s-a prăbușit. Plouă foarte puternic”, a declarat  Diana Dosca, moldoveancă stabilită de 12 ani în Italia.

Femeia mai spune că în Genova sunt stabiliți foarte mulți moldoveni, dar deocamdată autoritățile din oraș nu precizează dacă sunt sau nu conaţionali care au ajuns sub dărmături.

„Șoferii din centrul comercial în care lucrez spun că podul se clătina ultimele zile atunci când treceau mașini pe el. Este foarte solicitat pentru că este pe autostradă, iar mulți îl folosesc pentru a traversa orașul. Probabil a fost într-o stare deplorabilă, fiind construit în urmă cu 51 de ani„, a mai povestit femeia.

O porţiune lungă de 200 de metri a podului Morandi s-a prăbuşit complet. Din primele informaţii, tragedia s-a produs după ce unul dintre picioarele podului suspendat a cedat în timpul unei furtuni puternice. Accidentul a avut loc într-o zonă industrială. Pompierii verifică mai multe conducte de gaze şi liniile electrice din zonă pentru a se asigura că nu au fost avariate de bucăţile de pod căzute peste ele.

loading...

Comments are closed.