O navă românească a fost avariată în portul ucrainean Reni în urma atacului rusesc de ieri

O navă românească a fost avariată în urma atacului rusesc asupra portului ucrainean Reni de la Dunăre, informează MAE. Potrivit informațiilor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular al României la Odesa de la autoritățile ucrainene, nava a suferit avarii minore și și-a continuat deplasarea, scrie Digi24.ro

MAE informează că nu există cetățeni români răniți în atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în urma informațiilor din presă referitoare la incidentul în care a fost implicată o navă românească în portul Reni din Ucraina în dimineața zilei de 24 iulie 2023 și a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile ucrainene competente din regiune, pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor implicate, precum și împrejurările în care s-a produs incidentul.

În noaptea de duminică spre luni rachete și drone rusești au lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene.

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share