Alte știri

O nouă achiziție a companiei Google, smartphoanele HTC vor fi produse de gigantul american

Pinterest LinkedIn Tumblr

Motorul de căutare Google este la un pas de o nouă achiziție profitabilă. De data aceasta merge vorba despre departamentul mobi al companiei HTC. Despre acest lucru scrie Commercial Times.

După ultimile date, la momentul actual Google și HTC se află la ultima etapă a negocierilor. Se presupune că gigantul motor de căutare are drept scop achiziționara departamentului ce se ocupă cu producerea smartphoanelor, dar și un parteneriat strategic cu compania ce își are sediul în Taiwan. Suma până ce nu este făcută publică, dar putem presupune că merge vorba de multe zerouri.

După spusele unor experți, această achiziție a fost un lucru previzibil luând în vedere că anume brandul taiwanez a produs smartphone-urile Google Pixel și Pixel XL. Mai mult de atât se cunoaște despre faptul că la uzinele HTC la moment se produce Pixel 2.

Anul precedent pentru compania HTC a fost cel mai nereușit din ultimii 13 ani. Dacă e să credem ultimelor rapoarte financiare, profitul HTC s-a diminuat cu 51,1%. Compania a încercat să îmbunătășească situația prin scoaterea în vânzare a smartphone-ului U11, doar că gadget-ul nu și-a îndreptățit așteptările și HTC a suferit un nou eșec.

loading...

Write A Comment