Politic

O nouă AIE? PL, PLDM, PAS şi PPPDA ar putea avea candidaţi comuni la alegerile din 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr

PL, PLDM, PAS şi PPPDA ar putea avea candidaţi comuni pe circumscripţii la alegerile parlamentare din 24 februarie. Cele patru formaţiuni au discutat în după amiază zilei de luni, 5 noiembrie, posibilitatea desemnării celor mai buni candidaţi comuni pe segmentul de dreapta, în cele 51 de circumscripţii electorale.

Secretarul general PPPDA, Chiril Moţpan, a spus că orice iniţiativă care ar consolida forţele de opoziție din Republicii Moldova este binevenită, deoarece acest lucru înseamnă salvarea ţării. Chiril Moţpan afirmă că interesul naţional obligă politicienii să vină cu o altă abordare, să coaguleze forţele democratice în lupta cu actualul regim „Nu am ajuns la un numitor comun. Urmează să mai discutăm. Discutăm pe segmentul identificării celor mai buni candidaţi pe circumscripţii, în aşa fel încât să avem şansa reală de a câştiga alegerile în cât mai multe circumscripţii. Doar împreună vom reuşi să ţinem piept, să dăm lovitura acestui regim”, a spus Chiril Moţpan.

De menționat că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, l-a criticat dur pe liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

Lidera PAS, Maia Sandu, a menţionat, după runda de discuţii, că în campania electorală pot fi sprijiniţi să acceadă la concursul pe circumscripţii doar oamenii care au făcut dovada integrităţii. Toţi cei care vor să coordoneze cu PAS şi PPPDA numirea candidaţilor în campania electorală trebuie să treacă prin filtrul integrităţii, iar al doi-lea criteriu este meritocraţia. „Doar aşa putem să câştigăm aceste alegeri”, a spus Maia Sandu.

Potrivit liderului PLDM, Tudor Deliu, discuţiile au avut loc deoarece este necesar de a coordona unele activităţi pentru viitoarea campanie electorală. Tudor Deliu crede că discuţiile vor continua până va fi găsită o soluţie pentru a nu dispersa electoratul de dreapta. „PLDM este gata astăzi să treacă prin orice filtru. Demult s-a salubrizat PLDM. Noi nu ne temem de filtrele. Să ne aşezăm la comisia de meritocraţie şi să vedem care sunt cei mai buni candidaţi pentru a fi plasaţi în circumscripţiile electorale”, a spus Tudor Deliu.

Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, lansarea discuţiilor pe subiectul identificării unor candidaţi comuni este un bun început. „Toţi conştientizăm că trebuie să nu permitem să avem o putere pro rusă. Noi trebuie să depunem efort ca orice candidat să fie bun aşa încât noi să câştigăm circumscripţia, dar să nu ne batem între noi”, a spus Mihai Ghimpu, însoțit de nepotul său Dorin Chirtoacă. 

Chiar dacă PL și PLDM propun a alianță largă a partidelor de dreapta, totuși PAS cu DA deja au anunțat sîmbătă, 2 noiembrie, oficializarea alianței doar între aceste două partide. Iar mai multe voci susțin că Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi în această alianță doar de ochii lumii, în realitate însă cei doi politicieni ar avea interese contradictorii.

loading...

Comments are closed.