O nouă conferință a platformei de sprijin pentru Republica Moldova se desfășoară luni la Paris

O nouă conferință a platformei de sprijin pentru Republica Moldova se desfășoară luni la Paris și este coprezidată de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. La reuniunea organizată în capitala Franței participă și liderul de la Chișinău, Maia Sandu, dar și președintele francez Emmanuel Macron, informează euronews.ro

Participanții la discuțiile de la Paris vor încerca să găsească soluții pentru criza economică și energetică profundă cu care se confruntă Republica Moldova, pe fondul războiului din Ucraina.

O atenție deosebită va fi acordată asistenței de urgență. Platforma de sprijin a fost lansată în primăvara acestui an la inițiativa miniștrilor de Externe ai României, Germaniei și Franței.

Reuniunea de la Paris are loc în condițiile în care Republica Moldova se confruntă cu provocări majore de ordin energetic, economic, umanitar şi la adresa rezilienţei sale, pe fondul războiului brutal de agresiune purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

„Având în vedere gravitatea crizei în sectorul energetic, cu puternice consecinţe destabilizatoare asupra bugetului de stat, lucrările Conferinţei ministeriale de la Paris se vor concentra în mod deosebit asupra opţiunilor de asistenţă de urgenţă în acest domeniu în beneficiul Republicii Moldova.

În acest context, ministrul român Bogdan Aurescu va sublinia faptul că principala necesitate a Republicii Moldova o reprezintă la acest moment obţinerea, din partea partenerilor internaţionali, de asistenţă financiară necesară pentru achiziţii de gaz şi de electricitate”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Total
0
Shares
Total
0
Share