Alte știri

O nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu până la sfârșitul lunii august

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sursele Bazar-ului politic din cadrul PPDA ne-au comunicat faptul că, după hotărârea de joi a Curții Constituționale, opoziția a decis să pregătească o nouă moțiune de cenzură, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

De data aceasta, tema moțiunii va fi legată de situația din agricultură. Pe moment această temă doar a început „să se încălzească” prin diferite acțiuni: protestele agricultorilor din sudul țării, proteste la președinție (ce treabă are președintele țării cu bugetul pentru agricultori?), se cere convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului.

Sursele Bazar politic au mai spus că, de această dată, va fi și mai complicat de convins Maia Sandu ca deputații PAS să semneze și să voteze moțiunea de cenzură.

Motive de bază sunt trei: 1. Eșecul moțiunii din iulie,

2. Nedorința PAS să dea jos guvernul înainte de alegerile prezidențiale, pentru că nu se știe care din capetele bățului va lovi mai tare,

3. Asocierea prin vot cu deputații ȘOR, după noul scandal al acestui partid cu Ambasadorul UE la Chișinău. Totuși, PPDA a pornit deja lucrul pentru pregătirea proiectului de moțiune de cenzură, care ar fi susținut necondiționat de Pro Moldova și Partidul Șor.

Sursa: Bazar politic

Citește și: Un deputat PAS a cîștigat 400 mii lei, oferind automobilul în chirie. Încă o sesizare depusă la ANI

loading...

Comments are closed.