Social

O nouă promoție de tineri au absolvit CESF și au primit au primit gradele speciale de ,,agenți” ai Poliției de Frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 7 iulie, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a participat la ceremonia de absolvire a unei noi promoții de studenți ai Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, transmite Telegraph.md

După doi ani de studii, tinerii polițiști de frontieră, 53 de băieți și 32 de fete, cu mândrie și-au luat diplomele de absolvire și cu încredere au primit gradele speciale de ,,agenți” ai Poliției de Frontieră.

În discursul său, ministrul de interne a felicitat tânăra generație de polițiști de frontieră și a mulțumit corpului didactic din cadrul acestei instituții de învățământ. ,,Dragi absolvenți, sunt convins că timp de doi ani ați reuși să acumulați atât calitățile, cât și cunoștințele necesare pentru a deveni adevărați profesioniști și bravi polițiști, gata de a asigura securitatea frontierelor. La fel ca alți colegi, veți sta la straja securității hotarelor Republicii Moldova, iar în față aveți o sarcină dificilă și totodată extrem de importantă privind asigurarea ordinii și controlului trecerii frontierei de stat. Pe această cale, mulțumesc profesorilor pentru munca depusă și pregătirea de calitate oferită unei tinere generații de polițiști de frontiera”, a menționat Pavel Voicu.

Alături de absolvenți au fost prezenți, șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza, conducerea CESF, profesori, părinții și colegi.

Este de menționat că toți absolvenții sunt asigurați cu un loc de muncă în cadrul instituției, regăsindu-se în diferite subdiviziuni ale IGPF.

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei a fost fondat în luna ianuarie 2007, iar aceasta este a 12-a promoție de absolvenți.

Citește și: Igor Dodon a felicitat Poliția de Frontieră cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la înființare

loading...

Comments are closed.