O nouă rundă de sesiuni pentru electrocasnice mari și becuri LED începe astăzi, în programul „Rabla pentru electrocasnice”, oferind vouchere gratuite pentru familii vulnerabile

Centrul Național pentru Energie Durabilă anunță despre lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” – o sesiune pentru electrocasnice mari și una pentru becuri LED. În aceaste sesiuni, sunt alocate 12 000 de vouchere pentru becuri LED și 1499 de vouchere pentru electrocasnice mari, destinate gospodăriilor din toate localitățile țării.

Cu un buget total estimat la 5,8 milioane de dolari, programul „Rabla pentru electrocasnice acordă sprijin financiar, sub formă de vouchere, de până la 80% din costul unui frigider, aragaz electric sau mașină de spălat rufe. Beneficiarii vor contribui cu 20% din valoarea echipamentului. În plus, pentru a beneficia de voucher, beneficiarul trebuie să predea un produs electrocasnic uzat de același tip. Voucherele în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea becurilor LED vor fi oferite gratuit, fără contribuție personală.

În sesiunile anterioare ale programului, au fost distribuite deja 37 754 vouchere destinate achiziționării de becuri LED și pentru achiziționarea de echipamente mari. Astfel, în total, familiile vulnerabile au achiziționat cu ajutorul voucherelor 6 665 de electrocasnice mari și aproape 248 712 becuri de tip LED.

Beneficiarii sunt informați prin intermediul mesajelor SMS despre disponibilitatea voucherelor în conturile lor personale pe platforma compensatii.gov.md.

Informații detaliate despre program pot fi găsite pe site-ul ecovoucher.md. În cazul în care este necesar sprijin pentru utilizarea voucherului, Centrul de suport din cadrul Centrului Național pentru Energie Durabilă poate fi contactat la numărul de telefon 0 8005 5005. Mai multe informații pe ecouvoucher.md sau cned.gov.md.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” este susținut financiar de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, în parteneriat cu Centrul Național pentru Energie Durabilă.

Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) este instituția publică de suport din subordinea Ministerului Energiei, a cărei misiune este de a coordona și organiza activități care vizează asigurarea implementării politicii de stat în domeniile eficiență energetică și valorificarea surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective, într-un mod sustenabil din punct de vedere al mediului înconjurător și al schimbărilor climatice pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a țării prin oferirea de soluții energetice eficiente pentru tranziția energetică și creșterea securității energetice a Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share