Actual

O nouă ședință a grupului de gestionarea a situației la Filarmonica Națională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi 6 octombrie la Filarmonica națională Serghei Lunchevici a avut loc a patra ședință a grupului de gestionare a situației în urma lichidării incendiului.

Ședința a fost prezidată de Șeful IGSU, general -maior Mihail Harabagiu și au participat membrii grupului, reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerul Apărării, Inspecția de Stat în Construcții, Agenția de Supraveghere Tehnică, dar și directorul Filarmonicii Naționale.

În cadrul ședinței reprezentantul Ministerului Economiei și Infrastructurii a prezentat raportul tehnic de expertiză, unde experții în domeniu s-au expus asupra părții tehnice a edificiului. Totodată în baza raportului prezentat, grupul de lucru a luat decizia de a demara etapa de demontarea parțială a părților avariate din construcția edificiului.

În acest sens, Ministerul Educației Culturii și Cercetării va solicita autorității publice locale autorizația de demontare a părții avariate. Activitățile respective vor fi organizate în baza unui proiect de organizare a executării lucrărilor de desființare a părților constructive avariate. În acest sens va fi contractată o campanie specializată pentru eliminarea tuturor elementelor degradante.

După finalizarea acțiunilor de demontare și evacuare a deșeurilor, experții vor analiza edificiul și se vor expune asupra ulterioarelor acțiuni posibile în cazul Filarmonicii Naționale. În continuare situația va fi gestionată de conducerea IGSU, iar la fața locului  pe parcursul funcționării grupului de lucru în gestionare situației, va activa Statul Major al Inspectoratului.

loading...

Comments are closed.