O nouă ședință de judecată în dosarul ”Casa Modei”. Avocații lui Platon au contestat o decizie la Curtea de Apel

Dosarul celor două imobile (Casa Modei și fostul sediu ASITO) la care pretinde omul de afaceri, Veaceslav Platon, a reajuns la Curtea de Apel, iar astăzi are loc o nouă ședință de judecată. Cauza penală a reintrat pe rol, după ce instanța de fond a dat – pentru a doua oară consecutiv – câștig de cauză companiei Continental Business Invest SRL, actuala proprietară a clădirilor, transmite Deschide.md.

Cu toate acestea, Platon pare să nu cedeze. Avocații săi au contestat decizia la Apel, iar asta înseamnă că instanța va examina pentru a doua oară fondul acestui litigiu.

Avocatul Sergiu Istrati, cel care reprezintă compania Continental Business Invest SRL, a declarat pentru Deschide.md că „litigiul a apărut printr-o încălcare flagrantă a legii, iar de un an de zile face navete între instanțele de judecată din cauza că avocații lui Platon tergiversează procesul prin cele mai ridicole metode”.

„S-a ajuns și la teste false de Covid și la alte motive, la fel de ridicole. Partea cea mai tristă e că această tergiversare înseamnă o irosire de bani publici: ședințe, proceduri, magistrați blocați, săli de ședințe, etc”, afirmă Istrati.

Ședința va începe la ora 11.00.

Reamintim că, între timp, PCCOCS a dispus începerea urmării penale pe felul în care compania „Inter Prim Colect” care aparține lui Veaceslav Platon a intrat în posesia clădirii „Casa Modei”, acum 7 ani de zile (2014). Infracțiunea pe care o investighează oamenii legii presupune – în speță – că banii ar fi făcut ocolul prin câteva offshoruri și s-ar fi întors în contul uneia dintre companiile lui Platon.

În 2017, Casa Modei și fostul sediu ASITO au fost cumpărate printr-o tranzacție deschisă de compania Continental Business Invest SRL, care aparține omului de afaceri Vladimir Russu.

Total
0
Shares
Total
0
Share