Alte știri

O nouă sesizare depusă la ANI și Procuratura Generală pe numele deputatului Iurie Reniță. Ce nereguli au fost depistate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Vlad Bătrâncea anunță că a depus o sesizare la ANI și Procuratura Generală, privind declarațiile de avere ale deputatului ACUM, Iurie Reniță, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Este vorba despre faptul că pe parcursul anului 2018 Iurie Reniță nu a realizat nici un venit sub formă de plăți salariale și/sau îndemnizații și/sau dividende. Singurele surse de venit indicate pentru acest an sunt din dobîndă și pensie, iar suma totală anuală este de 36 de mii de lei, adică 3 mii de lei pe lună.

Analiza sumelor indicate în depozitele bancare (peste 400 de mii de lei, peste 17 mii de euro și 3500 de RONI) arată că acestea nu s-au diminuat în 2018, ceea ce ajungem la concluzia că familia deputatului Iurie Reniță a trăit cu doar 3 mii de lei pe lună.

„Asta înseamnă că Iurie Reniță a avut și alte surse de venit, pe care nu le-a declarat, adică a ascuns sursele oficiale de venit. Care sunt aceste surse, cît de legale sunt ele, vor stabili inspectorii de la Agenția Națională de Integritate și procurorii. Astăzi m-am adresat cu solicitări atît la ANI, cît și la Procuratura Generală, ca să verifice această „conservă a lui Plahotniuc”.

O altă încălcare depistată este nedeclararea, pînă în 2016, a unui cont bancar deschis încă în 1999. Mai mult, în declarațiile de avere, deputatul Reniță nu indică anul când au fost deschise aceste conturi în băncile din Republica Moldova, România și Belgia.” scrie Bătrâncea, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Dodon anunță deschiderea unui cont special unde toți doritorii pot să vină cu un ajutor pentru agricultori

loading...

Comments are closed.