Externe

O nouă variantă de coronavirus circulă în California. Un pacient a fost reinfectat după 6 luni de la vindecare

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV2 care se răspândeşte în regiunea americană California de Sud a reinfectat un pacient care contractase vara trecută o variantă anterioară a virusului, relatază DPA, citată de Agerpres.

Denumită CAL.20C, noua variantă a fost identificată luna trecută la o persoană infectată în iulie anul trecut cu o variantă anterioară a coronavirusului, au anunţat cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California.

Este cu adevărat semnificativ faptul că varianta CAL.20C, care pare să fie prezentă în cel puţin o treime dintre cazuri (în California), a reuşit să reinfecteze pe cineva, a spus Stacia Wyman, cercetătoare la institutul de genomică al universităţii.

„Încărcătura virală a acelei persoane a fost foarte ridicată, a precizat Wyman.

Într-un set de 95 de genomuri virale colectate între 4 noiembrie şi 21 ianuarie, cercetătorii institutului au descoperit că 26% erau asociate noii variante, CAL.20C.

Potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, CAL.20C este distinctă de varianta mutantă, mai contagioasă, identificată pentru prima dată în Marea Britanie – cunoscută sub denumirea B.1.1.7 – care se răspândeşte la rândul său în SUA.

În California de Sud, varianta din Marea Britanie a fost asociată cu unele cazuri dispersate de coronavirus în comitatele Los Angeles, San Diego şi San Bernardino, au declarat miercuri cercetătorii de la Cedars-Sinai.

În schimb, tulpina CAL.20C a fost identificată la 36,4% dintre cazurile analizate într-un studiu recent al Cedars-Sinai.

Nu se cunosc deocamdată multe informaţii despre CAL.20C, însă există temeri că şi aceasta ar putea să fie mai infecţioasă.

CAL.20C este definită de mutaţii multiple în proteina S, o caracteristică pe care o împărtăşeşte atât cu varianta din Marea Britanie cât şi cu cea din Africa de Sud, conform constatărilor de la Cedars-Sinai, distribuite online pentru evaluare inter pares.

Tulpina CAL.20C include varianta de virus L452R raportată de Departamentul de Sănătate Publică din California luna trecută, notează DPA.

loading...

Comments are closed.