Alte știri

O nouă variantă de Covid-19 se răspândește rapid în New York. Ce spun oamenii de știință

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă variantă de Covid-19 se răspândește rapid în New York. Aceasta ar putea slăbi eficacitatea vaccinurilor, informează The New York Times, care citează două studii, unul realizat de Caltech, iar celălalt de Columbia University.

Noua variantă a Covid-19, denumită B.1.526, a apărut pentru prima dată în luna noiembrie. Ea conține o mutație care ar putea ajuta virusul să evite sistemul imunitar.

Până la jumătatea acestei luni, noua variantă a coronaviruslui a reprezentat aproximativ una din patru secvențe virale care apar într-o bază de date a oamenilor de știință.

Studiul realizat de cercetătorii de la Caltech a fost postat online marți. În schimb, cel realizat de Columbia University nu a fost încă publicat.

Niciunul dintre aceste studii nu a fost verificat prin evaluare inter pares și nici nu a fost publicat într-o revistă științifică. Cu toate acestea, rezultatele lor sugerează că răspândirea noii variante a Covid-19 este reală, au spus experții.

„Nu sunt vești deosebit de fericite. Faptul că știm despre ea este un lucru bun, pentru că putem face ceva în acest sens”, a spus Michel Nussenzweig, imunolog la Universitatea Rockefeller, care nu a fost implicat în noua cercetare.

Acesta a precizat că este mai îngrijorat de varianta din New York a Covid-19 decât de cea care se răspândește rapid în California.

Sursa: NYTimes

loading...

Comments are closed.