Alte știri

O organizație ce folosește svastica nazistă a sărit în ajutorul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce și-a pus întrebarea de ce redacția Epoch Times RO-MD face partizanat politic în favoarea Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, bloggerul Corneliu Gandrabur a decis să analizeze și mai mult activitatea acestui trust media și să încerce să vadă ce legături ar putea exista între portalul de știri și cei doi politicieni.

Acest articol este continurea articolului de dimineata, intitulat „Redactia Epoch Times RO-MD face partizanat politic in favoarea Maiei Sandu si Andrei Nastase”. Pentru ca o informatie buna trebuie sa vina pe incalzite, ceea ce am facut de dimineata, in acest articol voi incerca sa arat cine sunt de fapt Epoch Times Romania, inclusiv redactia de Moldova, care a „sarit” in ajutorul mascaricilor finantati de Topa, Filat, Platon, Renato Usatii si tot asa mai departe.

Asadar, la 07 septembrie 2009 in Republica Moldova este inregistrata Asociatia FALUN DAFA, cod fiscal 1009620002587, adresa juridica in MUN.CHISINAU, Alba Iulia 81/2, ap.xx, conducatorul fiind Tatiana Chiriac Nicolae. Potrivit Adevarul.ro, „Membrii Falun Dafa au protestat la Chişinău pentru a determina autorităţile Chinei să nu-i mai torturez”. Dupa cateva proteste si afisari prin parcurile din capitala, Tatiana Chiriac a fost pusa sa aleaga intre carierea de judecator si cea de promotor al „FALUN GONG MOLDOVA”. Pana la urma Pesedintele Asociatiei a ales sa renunte la functia de judecator, ramanand in continuare o luptatoare pentru unii chinezi persecutati.

Mai jos sunt cateva imagini de la protestele Falun Dafa:

 

La nivel international, Falun Gong /ˈfɑːluːnˈɡʊŋ/ sau Falun Dafa /ˈfɑːluːnˈdɑːfɑː/ (literal, „Marea Cale a Roții Legii⁠(d)” sau „Practica Roții Legii”) este o practică străveche de cultivare a caracterului moral și a corpului – profund înrădăcinată în tradiția chineză de cultivare a corpului, minții și caracterului – pe baza unui set de exerciții de qigong și meditație și a respectării principiilor Adevăr, Compasiune, și Toleranță (chineză: 真、善、忍).

Simbolica aceste organizatii este urmatoarea:

Dupa cum puteti vedea, in simbolica predomina logoul nazist, insa despre care unii spun ca este un semn religios. Dar, indiferent ce semnificatie are, urmele nazismului nu sunt agreate in UE, in special in Germania, acolo unde astfel de elemente sunt interzise prin lege.

Totusi, in scopul sustinerii si promovarii activistilor Falun Dafa, la New York este fondat un ziar dedicat, numit The Epoch Times. Potrivit wikipedia, The Epoch Times a fost întemeiat în anul 2000 de către John Tang împreună cu un grup de americani de origine chineză ca răspuns la cenzura din China și nevoia societății internaționale de a înțelege evenimente importante precum represiunea minorităților religioase din China. Ziarul a fost editat in mai multe limbi, iar dupa o perioada de print, The Epoch Times a intrat pe internet, o redactie fiind deschisa si la Bucuresti. Conform hotnews.ro, in 2014 jurnalistii portalului epochtimes.ro nu au fost admisi la intalnirea cu o anumita delegatie chineza venita in Romania, iar motivul principal a fost apartenenta redactiei la grupul international Falun Dafa.

Recent, dupa cum am scris si dimineata, o astfel de redactie a fost deschisa inclusiv la Chisinau, insa nimeni nu cunoaste adresa juridica si nici forma juridica de activitate, fiind mai mult o redactie fantoma. Potrivit stirilor publicate pe pagina epochtimes.ro, dar si pe pagina facebook a redactiei de la Chisinau, politicienii promovati intens, de catre subsidiara Falun Dafa, sunt Andrei Nastase si Maia Sandu. De fapt, 9 stiri din 10 publicate sunt despre Maia si Andrei, toate fiind pozitive.

De ce Falun Dafa a inceput sa-i laude pe acesti doi „politicieni” prin intermediul trustului lor?

Mai intai a aparut pe epochtimes.ro Andrei Nastase, acesta oferind anume lor primul interviu pentru „presa din afara”, iar stiri despre Maia Sandu au inceput sa apara recent, dupa ce a fost anuntata o posibila alianta intre PAS si PPDA. Probabil omul de legatura este anume Andrei Nastase, iar Maia a intrat in hora de nevoie, alaturi de promotorii simbolurilor naziste.

Este posbil ca Andrei Nastase sa fi promis celor de la Falun Dafa, respectiv finantatorilor Epoch Times, ca va condamna in Plenul Parlamentului toate represiunile la care sunt supusi unii chinezi, asociati in organizatia mentionata supra, insa pentru aceasta are nevoie de sustinere.

Deja ramane de vazut daca si Maia Sandu se alaturia promisiunii, realizarea careia ar putea duce la ruperea tuturor relatiilor diplomatice si economice dintre Republica Moldova si China. Mai mult, Maia Sandu este pusa si in situatia sa sustina o organizatie cu logo nazist, desi ea se trage si vrea sa fie luata sub aripa Angelei Merkel.

 

O alta problema, ce tine de Maia Sandu, este ca PAS beneficiaza de proiecte din partea fundatiei germane Konrad Adenauer, dar se lasa promovata si de o asociatie cu elemente naziste, asta insemnand ca Maia vrea sa mulga vaca din doua pulpe in acelasi timp.

Despre vaca mulsa din doua pulpe se refera si la Andrei Nastase, pentru ca si Partidul DA este beneficiar al fundatiei germane.

In concouzie, Maia Sandu si Andrei Nastase procedeaza mișelește in raport cu germanii, precum si ar putea trada interesele diplomatice/economice ale RM in favoarea unul grup care face yoga prin prarcuri. Cum ei pot explica aceasta situatia celor de la Berlin, dar si la Chisinau, nu am inchipuire.

Maia, Andrei, cu svastica pe voi!

Autor: Corneliu Gandrabur

loading...

Comments are closed.