Alte știri

O rudă apropiată a Zinaidei Greceanîi a ajuns şef adjunct la SIS, cu susținerea alianței ACUM-PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Artur Gumeniuc, este o rudă apropiată a președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Despre aceasta scrie Jurnal de Chişinău.

Anterior, Artur Gumeniuc a deţinut funcţia de consilier al președintelui Igor Dodon în domeniul apărării și securității naționale și a fost secretar al Consiliului Suprem de Securitate. În perioada guvernării comuniste, el a deținut mai multe funcții importante în instituțiile de securitate: șef al SIS-lui municipiului Chișinău, membru al Colegiului SIS.
 
În cadrul dezbaterilor din Parlament la Legea despre Serviciul de Informații și Securitate, Igor Grosu, deputat PAS, a declarat de la tribuna legislativului că modificările efectuate au drept scop depolitizarea acestuia și transformarea lui într-un veritabil „intelligence service”. Întrebat de Jurnal de Chișinău, cum va putea fi transformat SIS într-un intelligence service autentic, și așa plin de cumetri, cu asemenea angajați, Igor Grosu a invitat jurnaliştii să aștepte până la proba contrarie.
 
Solicitat de Publika, Artur Gumeniuc a negat ca ar avea relație de rudenie cu Zinaida Greceanii.
Presa din SUA, E greu să-ți imaginezi să noua guvernare din Moldova va fi de lungă durată, alianta acum psrm, dodon maia sandu, sua moldova, rusia moldova, washington post, 
loading...

Comments are closed.