Alte știri

O secție nouă cu 130 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 va fi amenajată într-un spital din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Municipalitatea pregătește o secție nouă cu 130 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Acestea vor fi activate în această săptămână. Totodată, la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la MoldExpo, au fost deja activate 65 de paturi pentru pacienții confirmați cu nol coronavirus.

Primarul capitalei îndeamnă cetățenii sa fie responsabili, inclusiv pe tinerii care frecventează localurile de noapte.

„Este inadmisibil să facem petreceri, să frecventăm cluburile de noapte, iar ulterior să căutăm medicii, care și așa muncesc la limită de aproape zece luni.”, punctat Ion Ceban.

Totodată, primarul a mulțumit cadrelor medicale care lucrează cu pacienții infectați cu coronavirus.

„Știu că nu este ușor dar vă rog să rezistați și să nu cedați. Noi vă vom ajutăm în continuare cu ce vom putea.”, a mai adăugat Ion Ceban.

Primarul a mai menționat că, în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul republicii din 30 noiembrie, curent, până în 15 ianuarie 2021, în capitală vor fi efectuate controale inopinate în unitățile de comerț, cluburi de noapte, restaurante, baruri, iar cei care nu vor respecta măsurile impuse de Comisia municipală de Sănătate Publică, vor fi sancționați.

„Nimănui nu îi este ușor acum. Haideți să fim uniți și să ne pese de părinții, bunicii și persoanele dragi nouă, care sunt poate mai vulnerabili în fața virusului Covid – 19. Suntem într-o situație complicată, dar gestionabilă.”, a subliniat Ceban.

Citește și: Reacția Biroului politici de reintegrare privind obligația testării la COVID, impusă de către Tiraspol studenților din regiunea transnistreană ce învață în dreapta Nistrului

loading...

Comments are closed.