Social

O tânără din Bălți a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 03 februarie 2023, Judecătoria Bălți, sediul central, a pronunțat sentința într-o cauză penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unei tinere din municipiul Bălți, care împreună și de comun acord cu alte persoane, a pretins și primit bani ca să exercite influență asupra persoanelor publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cauza penală a fost pornită în iulie 2020 de către Centrul Național Anticorupție (CNA), după ce a primit un denunț privind pretinderea sumei totale de 15 000 lei și susținerea de către condamnată împreună și de comun acord cu alte persoane, a influenței asupra persoanelor publice din cadrul MAI în vederea emiterii unei hotărâri favorabile în cadrul unei cauze penale, pornită de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Drochia în care figurează denunțătorul.

Inculpata nu și-a recunoscut vina, aceasta neprezentându-se la ședințele de judecată. Urmărirea penală și judecarea cauzei a fost tergiversată din cauza eschivării de a se prezenta atât la organul de urmărire penală cât și la ședințele de judecată.

Anterior, la 7 aprilie 2021, în privința a doi complici care au recunoscut vina integral, de către Judecătoria Bălți, sediul central, a fost emisă sentința de condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de 2 ani, inclusiv fiind dispus confiscarea mijloacelor bănești în mărime de 15 000 lei cu trecerea acestora în folosul statului.

De asemenea, o cauză penală în privința unui alt complicitate, care este fratele condamnatei și care se află în căutare, a fost disjunsă și se află la etapa urmăririi penale.

Prin sentință din 03 februarie 2023, instanța a recunoscut vinovată inculpata de complicitate la trafic de influență, infracțiune prevăzută de art. 42 alin. (5), 326 alin. (2) lit. b) Cod penal, fiindu-i aplicată o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar pentru femei, cu regim semiînchis.

Menționăm că, în prezent condamnata se află în căutare, fiindu-i înlocuită măsura preventivă sub formă de obligare de nepărăsire a țării cu măsura preventivă sub formă de arestare preventivă.

Sentința este cu drept de atac în Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

loading...

Comments are closed.