Alte știri

O tânără din capitală, cercetată penal pentru 2 furturi. Ce pedeapsă riscă aceasta

Pinterest LinkedIn Tumblr

O tânără în vârstă de 23 de ani originară din capitală, a fost reținută de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea a două furturi.

Primul caz a avut loc pe data de 24 iunie, polițiștii fiind sesizați de către administrația unui magazin amplasat pe bd. Decebal, comunicând că din incinta magazinului au fost sustrase 2 telefoane mobile de model ,, Samsung S9” și ,, Iphone 6“ care aparțineau angajatelor magazinului. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 14 500 lei.

Alt caz a fost înregistrat pe data de 30 iunie, când suspecta a pătruns prin acces liber într-un magazin de materiale de construcție amplasat pe str. Sarmisegetuza, unde din vestiarul angajaților , a sustras bani, un portmoneu cu acte personale carduri si bani, cauzând un prejudiciu de 2900 lei.

Pe cazurile date a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constituitive ale componenței de infracțiuni prevăzute de art.186, Furt.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști ,suspecta a fost identificată și reținută, fiind escortată la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceasta și-a recunoscut vinovăția , declarând că telefoanele sustrase le-a vândut într-o piața din capitală . Tânăra nu este la prima abatere anterior fiind cercetată penal pentru infracțiuni similare.

Femeia a fost plasată în arest preventiv pentru termen de 30 de zile iar pentru infracțiunile comise, conform legislație în vigoare riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.