Alte știri

O tânără în vârstă de 19 ani riscă până la 2 ani de închisoare pentru denunț fals

Pinterest LinkedIn Tumblr

O tânără în vârstă de 19 ani, locuitoare a capitalei este cercetată penal pentru ,,Denunţarea falsă sau plîngerea falsă”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Aceasta la finele lunii februarie a anului curent, a sesizat poliția precum în timp ce se afla în curtea blocului de locuit amplasat pe str. CORNULUI din sec. Buiucani, ar fi fost agresată și deposedată în mod dschis de telefonul mobil ,,SAMSUNG J8 ” și portmoneul în care se afla mijloace financiare.

Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală, pentru a stabili și identifica făptașul în comiterea infracțiunii. Astfel în cadrul acțiunilor care erau întreprinse de către forțele de ordine s-a constatat că tânăra duce în eroare organele de poliție.

Urmare a tuturor acțiunilor forțele de ordine au stabilit că tânăra a dat declarații false cu privire la faptul că în luna februarie ar fi fost jefuită de telefonul mobil. Acesta în circumstanțe necunoscute a pierdut telefonul mobil.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 311 ,,Denunţarea falsă sau plîngerea falsă”, care conform legislației se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

loading...

Comments are closed.