Externe

O tânără moldoveancă a obținut o funcție de conducere în cea mai mare organizație de tineri antreprenori din Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr
Moldova face parte din conducerea Uniunii Europene a Tinerilor Antreprenori (JEUNE). Organizația și-a ales noua conducere pe 18 Noiembrie 2017, la Budapesta, scrie ea.md.
În urma alegerilor desfășurate în Ungaria, Conducerea JEUNE are următoarea structură pentru următorii trei ani:

Președinte: Andrea Gelfi — Italia (Confcomercio)
Președinte de onoare: Florin Jianu — România
Prim-Vicepreședinte: Patrik Kovács — Ungaria
Vicepreședinți: Ali Yucelen — Turcia și Alberto Carvalho Neto — Portugalia
Președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare – Alexandrina Robu – Moldova

Înțelegînd rolul important pe care îl au femeile în dezvoltarea mediului antreprenorial atât la nivel național, cât și European, Alexandrina Robu, lobbysta în Bruxelles și reprezentanta mai multor organizații de tineret din Moldova, a propus crearea Comitetului pentru Femeile Antreprenoare în cadrul celei mai mari Asociații Europene de Tineri Antreprenori din UE, fiind ulterior votată în funcția de Președinte al Comitetului nou format.

„Le aduc mulțumiri colegilor din JEUNE care au susținut inițiativa de creare a unui Comitet dedicat Femeilor Antreprenoare de pe continentul European. Sunt onorată să fiu aleasă în funcția de Președinte al Comitetului prin votul a organizațiilor membre care reprezintă circa 1,6 milioane de tineri antreprenori din UE și vecinatate. Îmi propun ca să reprezentăm intereselor tinerelor afaceriste în cadrul Instituțiilor Europene, mai ales în cadrul Prlamentului European și a Comisiei Europene, să creăm poduri economice între Statele Membre UE și cele din vecinătate și să facem cît mai multe schimburi de bune practici în cadrul Asociației. Cred ca misiunea comitetului este să contribuie la consolidarea Europei inclusiv prin prisma antreprenoriatului feminin’’, a spus Alexandrina Robu.

june alexandrina robu moldova europaJEUNE (Young Entrepreneurs Organization of the European Union) a fost fondată în anul 1994 fiind alcătuită din 19 organizații care reprezintă interesele a peste 1,6 milioane de antreprenori de pe întregul continent European.

 

loading...

Comments are closed.