O țară din Europa lansează un program de investiţii pentru cetăţenie

Muntenegru lansează un program de investiţii pentru cetăţenie, moldova guvernul filip, pdm plahotniuc, minister economie chiril gaburici 

Muntenegru a lansat un program de dezvoltare ce oferă posibilitatea unui număr maxim de 2.000 de aplicanţi să obţină cetăţenie în această ţară pe baza investiţiilor în următorii trei ani, notează emerging-europe.com.

Fiecare aplicant ar trebui să doneze 100.000 de euro pentru dezvoltarea de comunităţi sărace şi să investească 450.000 de euro pentru proiecte de dezvoltare în regiunea nordică sau centrală a ţării. În plus, aplicanţii trebuie să constituie un depozit de 15.000 de euro pentru o aplicaţie proprie sau 10.000 pentru până la patru membri de familie.

Amintim că în 2018 și Republica Moldova a lansat un asemenea program. Conform legii noi, cetățenia RM poate fi acordată, la cerere, cetățeanului străin sau apatridului care cunoaște și respectă prevederile Constituției, are o bună reputație economică și financiară, nu prezintă pericol sau risc pentru ordinea publică și securitatea statului, varsă contribuții la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă sau a efectuat, timp de 60 luni, investiții în domeniile de dezvoltare strategică.

 
sursa: zf.ro
Total
0
Shares
Total
0
Share