Externe

O țară vecină nu a înregistrat niciun caz de gripă sezonieră până acum

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până acum nu a fost înregistrat niciun caz de gripă sezonieră în România, dar medicii se tem de posibilitatea ca pacienții vulnerabili să se infecteze atât cu gripă, cât și cu COVID-19, relatează DIGI24.

Pentru sezonul 2020-2021, România a cumpărat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Următoarea tranșă de 1 100 000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.

Până în data de 11.10.2020 au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România, la nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere și monitorizare a evoluției infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.564), dar într-o creșetere ușoară, cu 8,7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.

De altfel, numărul cazurilor de gripă a fost anul acesta mult mai mic, peste tot în lume. Mai mulți specialiști cred că acest lucru se datorează în parte și măsurilor de protecție sanitară față de COVID-19 – masca, distanțarea și igiena mâinilor.

Citește și: Ar putea ajuta coronavirusul la eradicarea gripei sezoniere? Efectul măștii și distanțării asupra virusului gripal

loading...

Comments are closed.