Alte știri

O treime din școlile din țară activează exclusiv online din cauza carantinei

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 7 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, 407 (32,92%) de instituții de învățământ general din țară activează exclusiv online, iar 419 (33,79%) școli activează cu program de participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, transmite Moldpres.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), 146 (11,77%) de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar 268 (21,61%) de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în școli, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19. Totodată, la data de 7 aprilie, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte 10 instituții și 82 de clase din țară.

„În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 214, iar 2312 au fost plasați în regim de autoizolare. 254 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 135 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 126 persoane, iar alte 74 se află în autoizolare”, indică MECC.

În perioada 29 martie – 2 aprilie,  în instituțiile de învățământ superior au fost confirmați pozitiv cinci studenți, 12 cadre didactice și șapte cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați un student, cinci cadre didactice și trei cadre auxiliare. În aceeași perioadă, în învățământul profesional tehnic, cu virusul COVID-19 au fost confirmați pozitiv 18 elevi, 14 cadre didactice și 24 de persoane din alte categorii de personal, conform sursei citate.

În învățământul de educație timpurie, 25 de grădinițe și 71 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 24, iar alți 2472 se află în autoizolare. 124 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 162. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 110 persoane, iar alte 230 se află în autoizolare.

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a introdus la începutul lunii noi restricții, valabile pe perioada stării de urgență, decretată în țara noastră pe perioada 1 aprilie – 30 mai. În ceea ce ţine de sistemul de învățământ, membrii Comisiei au rămas pe poziția că procesul educațional se va desfășura la distanță în localitățile unde rata de infectare cu COVID-19 constituie o sută de îmbolnăviri la o sută de mii de populație, ceea ce presupune Cod Roșu de alertă. Prevederea se referă la învăţământul primar, gimnazial şi liceal, cu excepţia celui preșcolar, pentru că grădinițele continuă să activeze.

loading...

Comments are closed.