Alte știri

O tulpină de coronavirus care ar putea fi de 10 ori mai contagioasă a fost descoperită în Asia de Sud-Est

Pinterest LinkedIn Tumblr

O tulpină de SARS-CoV-2 care ar putea face virusul de 10 ori mai contagios a fost descoperită în Asia de Sud-Est, transmite Bloomberg.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Tulpina ar avea o rată mai mare de transmisie, dar încă nu avem suficiente dovezi solide pentru a spune asta cu siguranță”, a declarat Maria Rosario Vergeire, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

Tulpina a fost descoperită anterior numeroase țări și a devenit varianta predominantă în Europa și Statele Unite, Organizația Mondială a Sănătății afirmând că nu există dovezi că tulpina produce o boală mai severă. Mutația a fost detectată și în focare recente din China.

„Nu există nicio dovadă că această tulpină este mult mai contagioasă decât altele. Este identificată mai des acum decât era în trecut, ceea ce sugerează că ar putea fi mai puternică decât alte tulpini de Covid-19. Tulpina ar putea fi puțin mai contagioasă, dar încă nu avem suficiente dovezi pentru a evalua acest lucru. Nu există dovezi că este mult mai infecțioasă”, a declarat Benjamin Cowling, șeful departamentului de epidemiologie al Universității din Hong Kong.

Pe de altă parte Noor Hisham Abdullah, director general în Ministerul Sănătății din Malaysia, avertizează cetățenii să fie precauți și să ia măsuri mai serioase pentru a evita infecția cu această tulpină de coronavirus. Acesta citează un studiu care face ca această mutație a virusului să fie de 10 ori mai contagioasă.

“Cooperarea oamenilor este foarte necesară pentru a putea rupe lanțul de infecție de orice mutație”, a transmis oficialul.

El a mai avertizat că studiile desfășurate până în prezent pentru dezvoltarea unui vaccin anti-covid ar putea fi incomplete, iar tratamentele ar putea fi ineficiente împotriva acestei mutații a coronavirusului.

Malaysia a înregistrat o nouă creștere a numărului infectărilor. Sâmbătă au fost raprotate 26 de cazuri noi de Covid-19, cele mai multe în ultima lună și jumătate.

În Filipine, numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut cu 76% față de finalul lunii iulie, ajungând luni la aproape 165.000.

Sursa: Bloomberg

loading...

Comments are closed.