Economie

O vinărie din Moldova a fost obligată să-și retragă toate produsele de pe rafturile magazinelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Timbrus Purcari Estate” SRL a fost amendată de Consiliul Concurenței pentru că a întreprins acţiuni de deturnare a clientelei concurentului ”Vinăria Purcari” SRL. Potrivit unei decizii a Consiliului, acest lucru ar fi avut loc prin inducerea în eroare a consumatorilor cu privire la locul fabricării produselor sale, precum și a creat confuzie prin folosirea neloială a toponimicului ”Purcari” și folosirea ilegală a combinației ”Purcari Estate”. Pentru aceste încălcări ”Timbrus Purcari Estate” a primit o amendă în sumă de 52.877 lei, scrie bizlaw.md

De asemenea, Consiliul Concurenței a obligat întreprinderea ”Timbrus Purcari Estate” să înceteze acțiunile de concurență neloială și să retragă de pe piață până în data de 1 ianuarie 2021 produsele care nu corespund utilizării loiale a toponimicului ”Purcari” în raport cu întreprinderea ”Vinăria Purcari” S.R.L. și drepturile de proprietate intelectuală apartenente acesteia.

În argumentarea poziției sale, ”Vinăria Purcari” susține că a comandat un sondaj, iar datele arată că 1/3 din intervievați (31,3 %) asociază această denumire cu “Crama”, restaurant din podgoriile satului Purcari, circa 4/5 din cei intervievați (81 %) consideră că producătorul vinurilor ”Timbrus Purcari Estate” este reclamanta “Vinăria Purcari”. Și doar 1% din intervievați sunt de părere că producătorul acestor vinuri este reclamata ”Bravo Wine”. Totodată, mai mult de jumătate din cei intervievați (54,8 %) consideră că ”Purcari Estate” se traduce/semnifică ”Vinăria Purcari”, iar 1/3 din intervievați (31 %) consideră că această denumire se traduce/semnifică ”Domeniile Purcari”, circa 3/4 din respondenți (72,5 %) sunt de părere că ”Vinăria Purcari” și ”Purcari Estate” sunt mărci/servicii oferite/produse de aceeași întreprindere.

La rândul său, ”Timbrus Purcari Estate” susține că are dreptul să utilizeze această denumire, deoare plantațiile sale de viță de vie sunt situate pe teritoriul satului Purcari. Consiliul Concurenței susține însă că întreprinderea nu are fabrică în acea localitate și că utilizează una din satul Sălcuța.

loading...

Comments are closed.