Cât costă sinceritatea unei sînzîene? Despre Nata Albot.
Îndemnul disperat al Natei Albot pe rețelele de socializare de a-i scoate pe tineri în stradă la protestele organizate de Andrei Năstase reprezintă un act grosolan de falsitate, ipocrizie şi fățărnicie.
Nata Albot ne-a îndemnat de mai multe ori să-l votăm pe Chirtoacă pentru a nu admite ciuma roşie socialistă şi comunistă la primăria Chişinăului, iar într-un deceniu oraşul s-a transformat într-un ghetou plin de gherete şi drumuri sparte. Paradoxul nebunilor, culmea psihozei şi bucuria manipulată a protestatarilor să-l aud pe Nastase cum strigă în stradă că oraşul este condus de „mafiile imobiliare locale”, care au fost instaurate de administrația precedentă a capitalei, iar Dorin Chirtoacă îi stă în spate şi-l aplaudă cu o frenezie nesățioasă şi psihopată.
Nu putem uita şi de numeroasele îndemnuri ale doamnei Nata Albot de a ieşi la vot pentru a alege „verde pentru Moldova” şi a-l susține necondiționat pe „al lor” Vlad Filat, care a profanat vectorul de integrare europeană, a distrus sistemul bancar şi a folosit instituțiile politice din stat drept bâte de şantaj asupra neloialilor de partid.
Nimic nu se face pur şi simplu sau din emoții patriotice private. Cum nici Nata Albot nu se află pe moment în Moldova pentru a susține mitingurile nervoase ale opoziției.
Detaliile se ascund în festivalurile portului popular pe care le promovează Nata Albot în țară. Motivul principal de ce doamna Albot a făcut naveta Montreal – Chişinău este de a încasa sume captivante de bani în urma festivalurile cu sînzîeine, ie şi folclor moldovenesc. Întâmplător sau nu, dar chiar zilele trecute, la Chişinău, a avut loc Festivalul Sînzîenilor şi a Portului Popular, care este patronat de Nata Albot.
O să vă pară ieşit din comun, straniu şi ciudat, dar Nata Albot nu este o simplă sînzîană din diasporă.
Moldovenii de peste hotare nu-şi permit să viziteze Moldova de vreo zece ori pe an sau să vină în țară pentru a susține agenda manipulatorie a opoziției de a se victimiza şi a captura puterea politică. Un moldovean de peste hotare, care munceşte cu adevărat, dacă îşi permite un sejur tur-retur de o lună, o dată în an, până în Moldova şi înapoi, pentru a-şi vedea familia.
În schimb Nata Albot, aflată de foarte mult timp la cheremul opoziției, care s-a auto-proclamat drept o sînzîiană a diasporei, o cremă de lux a societății civile, ne spune despre R.Moldova drept un stat pierdut, eşuat şi sărac, dar pe de altă parte organizează anual festivaluri folclorice cu iz de glamour pentru bomondul chişinăuian, la care prețurile de acces sunt de Monaco şi Canada.
Pe urmă distinsa doamnă a societății civile de buzunar ne spune pe rețelele de socializare că este imposibil să dezvolți afaceri în țară. Există doar o singură întrebare care trebuie adresată Natei Albot. Cât costă sinceritatea unei sînzîene?
autor: Teodor Bucătari