Oamenii de știință sunt alarmați de hibrizi parțial umani și parțial maimuțe crescuți în laborator

La începutul lunii aprilie, oamenii de știință au anunțat că au creat cu succes hibrizi parțial umani și parțial maimuțe după ce au injectat celule stem uman în embrioni de macaci care aveau vârsta de șase zile.

În mod șocant, experimentul a avut mai mult succes în comparație cu alte încercări de a crea hibrizi, numiți și himere, potrivit studiului publicat în jurnalul Cell.

În afară de beneficiile abstracte ale descoperirii științifice, crearea himerelor ar putea permite noi avansuri medicale precum creșterea de organe umane viabile pentru transplanturi la alte specii. Însă, bioeticienii sunt îngrijorați de astfel de cercetări.

„Au existat multe descoperiri importante în acest experiment. Un pas remarcabil a fost făcut în domeniul științei, însă ridică mari semne de întrebare. Trebuie să aflăm care este calea adecvată prin care putem face progrese într-un mod responsabil”, a explicat Nita Farahany, bioetician la Universitatea Duke din SUA.

Totuși, oamenii de știință din spatele himerelor nu creează de fapt noi organisme. Embrionii supraviețuiesc doar timp de 19 zile și echipa de cercetători nu are în plan împerecherea creaturilor vii, potrivit Futurism.

Aceasta este o constrângere crucială din punct de vedere al eticii și siguranței, având în vedere că majoritatea aspectelor promițătoare ale cercetărilor pe hibrizi sunt reprezentate de perspectivele privind cercetarea biomedicală și creșterea organelor care pot fi recoltate.

Însă, studiul a dezvăluit noi probleme cu tehnologia hibridă care arată că încă nu este pregătită pentru utilizarea la scară largă. Spre exemplu, oamenii de știință nu pot controla în ce tip de celule ajung să se dezvolte celulele stem umane. Așadar, cel puțin deocamdată, cercetătorii nu pot crește și recolta organe.

Sursa: Descopera.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share