Oamenii legii au capturat 230 000 de țigări contrafăcute și 300 de litri de alcool de contrabandă, destinate pieței negre din România

Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea PCCOCS anunță o captură de peste 230 000 țigări de trei mărci moldovenești contrafăcute în Ucraina și aproape 300 litri de alcool etilic de contrabandă, pentru vânzare în România.

Captura a urmat perchezițiilor la domiciliul din Chișinău și în automobilele bărbatului cu vârsta de 60 de ani. Suplimentar, pentru cercetare au fost ridicate și telefoane mobile, precum și un automobil folosit la transportarea țigărilor și alcoolului de contrabandă.

Potrivit oamenilor legii, schema de contrabandă presupunea transportarea mărfurilor în spații adaptate din caroseria microbuzelor de curse internaționale. Iar pentru ca să-și camufleze faptele de contrabandă, oficial acesta declara că transportă pietriș, nisip, cărbune sau cereale.

Menționăm, bănuitul nu este la prima abatere. Astfel, procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani alte două dosare în care acesta este învinuit. Primul, trimis în judecată în primăvara lui 2023, ține de transportarea a peste 40 000 de țigări în 2020, faptă pentru care riscă o amendă de până la 92 500 lei. La baza celui de-al doilea dosar trimis în judecată a fost plângerea unei companii cu renume în industria tutunului, iar urmare a perchezițiilor de la acesta au fost ridicate 6 500 țigări contrafăcute cu marca acelei companii. Prin urmare, acesta riscă o amendă de până la 300 000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 5 ani. Atât în cazul anunțat acum, cât și în cele trimise în judecată, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, până la o hotărâre judecătorească finală.

Total
0
Shares
Total
0
Share