Oazu Nantoi: Republica Moldova ar putea rămâne fără gaz rusesc chiar din această sâmbătă

Republica Moldova ar putea rămâne fără gaz rusesc chiar din această sâmbătă. Din cauza escaladării situației privind războiul din Ucraina, liderul de la Kremlin poate recurge la orice acțiune, inclusiv la un atac nuclear. De această părere este deputatul PAS, Oazu Nantoi, scrie jurnal.md

Deputatul consideră că unul dintre motivele din care Ambasada SUA de la Moscova le-a recomandat astăzi cetățenilor americani din Rusia să părăsească această țară este faptul că Vladimir Putin ar suferi de o boală psihică și ar putea lua decizii total necugetate.

„Pe 3 octombrie, Duma de Stat a Federației Ruse va recunoaște anexarea teritoriilor ucrainene. Totodată, Putin a amenințat cu folosirea armamentului nuclear. Ucraineniii și Occidentul nu se vor opri din lupta lor cu armata rusească și astfel riscurile vor spori. Faptul că Putin este bolnav de cap nici nu se mai discută. Acesta ar putea fi motivul adresării Ambasadei SUA de la Moscova către americanii din Rusia”, a declarat Nantoi.

Întrebat care ar fi riscul declanșării unui război nuclear în condițiile actuale, parlamentarul și-a dat cu părerea că și acest lucru este posibil.

„Nu sunt gata să vă dau un răspuns la toate întrebările, pentru că singur nu le cunosc, dar un atac nuclear nu este imposibil”, a menționat analistul politic.

Printre altele, a subliniat Oazu Nantoi, cel mai probabil, de la 1 octombrie, Gazprom va deconecta și livările de gaz pentru R. Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share