Alte știri

Observație: Sondajul Asociației Sociologilor și Demografilor făcut înainte de alegeri a dat eroare de peste 17%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova a prezentat astăzi datele unui sondaj socio-politic realizat în perioada lunii iunie, care arată procente impresionante de încredere în PSRM și Igor Dodon și totodată, încrederea în PDM și în Vlad Plahotniuc ar fi scăzut dramatic.

Sociologul Doru Petruți din România atrage atenția jurnaliștilor, dar și cetățenilor, că firma de sondaje nominalizată mai sus a realizat un sondaj înainte de alegerile din iarnă, potrivit căruia PSRM ar fi trebuit să obțină cu peste 17% mai multe voturi decât a acumulat în realitate. Asta în contextul în care „experții” de la Asociația Sociologilor și Demografilor spun că marja de eroare a cercetărilor efectuate de ei este de plus/minus 3 la sută.

„Am văzut deja destul avânt în a prezenta și comenta rezultatele sondajului publicat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Dacă tot e atâta bucurie și exaltare privind rezultatele, măcar mass media independentă ar fi bine să spună și că aceiași realizatori au publicat un sondaj înainte de alegerile din Februarie 2019 care a fost la +17.2% diferență față de scorul obținut de PSRM”, a scris Doru Petruți pe facebook.

Precizăm că Petruți este directorul IMAS, companie sociologică care în sondajele sale a fost cel mai aproape de rezultale reale ale alegerilor din 24 februarie. Amintim că PSRM a obținut 35 de deputați în Parlament, PD – 30, blocul ACUM – 26, Partidul ȘOR – 7 mandate și 3 deputați au fost aleși independenți. Scurtinul a fost efectuat în baza sistemului electoral mixt.

doru petruti, bop 2017, sondaje moldova

loading...

Comments are closed.