Alte știri

Octavian Țîcu, către Natalia Gavriliță: „V-ați folosit de cetățenia română, iar acum ați venit în R. Moldova și apărați o statalitate care e nefirească”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PUN Octavian Țîcu i-a transmis luni candidatei PAS la parlamentare, Natalia Gavriliță, în cadrul unei emisiuni la JurnalTV.md, că nu poate avea cetățenia română, dar în același timp să susțină ideea de statalitate a Republicii Moldova. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Octavian Țîcu: Aveți cetățenie română?

Natalia Gavrilița: Da.

Octavian Țîcu: Și ați dat jurământ statului român ca cetățean român.

Natalia Gavrilița: Da.

Octavian Țîcu: Ce se spune în jurământ?

Natalia Gavrilița: Nu-mi amintesc.

Octavian Țîcu: Vă spun eu. Jurământul față de statul român înseamnă ideea de integritate a spațiului românesc. Iar dvs. apărați o creație separatistă care nu reprezintă interesele statului român și care este împotriva statului român. Vreau să îmi răspundeți. Pentru ce aveți nevoie de această cetățenie, în aceste condiții?!

Natalia Gavrilița: În primul rând noi ne preocupăm de problemele oamenilor din R. Moldova. Noi credem că aceste atacuri de fapt dezbină societatea. Noi prea mult am fost împărțiți, cei care vor Unirea, vor pro-Vest, vor pro-est, dar de fapt politicienii s-au ascuns în spatele acestor cuvinte și au dezbinat societatea și au folosit puterea pentru scopurile lor personale. De aceea noi credem că indiferent câte cetățenii deținem legal, indiferent de ce limbă vorbim, noi credem în modernizarea europeană a R. Moldova, noi credem în rezolvarea problemelor cetățenilor cu care se confruntă la nivel local, cu care se confruntă în fiecare zi cu instituțiile statului, felul în care își pot trăi viața. Noi vrem ca oamenii să-și poată exercita drepturile lor, fie că au și cetățenia R. Moldova și cetățenia României sau alte cetățenii, să-și poată trăi viața frumos în Moldova.

Octavian Țîcu: Dvs. v-ați folosit de beneficiile cetățeniei române fiind în străinătate și acum ați venit în R. Moldova și apărați o statalitate care este nefirească. Ați depus jurământ de cetățenie statului român, pe care-l încălcați. (…) Nu putem sta cu fundul în două luntri.

Sursa: podul.ro

loading...

Comments are closed.